Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ești dornic de aventuri? Vezi ce poți face în weekend

© Sputnik / OsmatescoViorica Moraru și Veaceslav Manolache
Viorica Moraru și Veaceslav Manolache - Sputnik Moldova
Abonare
Viorica Moraru, coordonatoarea de proiecte a Complexul Etno-Cultural VATRA, în parteneriat cu rectorul Universității de Educație Fizică și Sport, Veaceslav Manolache, au demarat de curând un proiect exclusivist care își propune să promoveze mișcarea prin aventuri și distracție. Persoanele au o ocazie unică de a descoperi locurile superbe ale rezervației științifice Codrii Moldovei, dar și de a încerca sporturi extremale.
Ești dornic de aventuri ? Vezi ce poți face în weekend

Dacă îți este dor de peisaje frumoase ca în cărțile poștale, organizatorii campaniei "Drumeții în Codrii Moldovei", te invită la o plimbare în codrii fascinanți ai Moldovei, pentru a savura din plin toată gama coloristică a anotimpului minunat - toamna. Zeci de persoane de toate vârstele, în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 11.00, parcurg trasee de 8 km și 16 km, în care ai ocazia de a vizita locuri istorice. Printre acestea este și Izvorul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit lui Veaceslav Manolache, aceste curse le oferă oamenilor aer curat, mișcare, stare psiho-emoțională pozitivă, mâncare ecologică și apă de calitate. Imediat după ce parcurg acest traseu persoanele beneficiază și de un prânz gustos.

"Noi încurajăm petrecerea timpului împreună cu familia, în mijlocul naturii, unde atât tu, cât și copii tăi se pot bucura de comorile naturii și de experiențele trăite în mijlocul unui grup active. Dacă vrei să ieși în weekend cu prietenii, colegii sau dorești să cunoști oameni noi, ieșirile la natură este o bună posibilitate pentru aceasta. Comunicarea în sânul naturii devine mai sinceră, iar energia ce predomină în grup este una cu totul specială", a declarat Viorica Moraru.

Proiectul este non-comercial, iar taxa de 100 de lei de persoană este una simbolică. Participanții au la dispoziție un ghid, medic, se pot plimba cu ATV-urile să tragă cu arcurile sau să joace mini golf. Organizatorii îi îndeamnă pe toți să-și surprindă persoana iubită cu un cadou de weekend neobișnuit de a evada de rutina zilnică. 

Care sunt și alte motive de ordin personal pentru care s-a implicat Veaceslav Manolache și cum a reușit să învingă cancerul, află în materialul audio.

Fluxul de știri
0