Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC: Câți bărbați și câte femei trebuie să aibă pe liste partidele în alegeri

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
CEC recomandă partidelor politice să-și ajusteze actele interne ce reglementează activitatea organelor centrale ale partidului politic și să le aducă în concordanță cu prevederile legislației electorale.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Comisiei Electorale Centrale a difuzat astăzi un comunicat de presă prin care vine cu recomandări importante pentru formațiunile politice "în vederea asigurării respectării condițiilor de desemnare a candidaților la funcția de deputat".

"Comisia Electorală Centrală, în calitate de organ specializat în domeniul electoral, recomandă partidelor politice ajustarea, în caz de necesitate, a actelor interne ce reglementează activitatea organelor centrale ale partidului politic și aducerea acestora în concordanță cu prevederile legislației electorale", menționează membrii CEC 9 în comunicatul de presă.

Totodată, Comisia atrage atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

"CEC atenționează despre faptul că partidele politice sunt obligate să respecte o cotă minimă de reprezentare de 40% pentru ambele sexe la asigurarea reprezentării în organele de conducere și la reprezentarea femeilor şi bărbaţilor în listele de candidați fără discriminare după criteriul de sex", precizează autoritatea electorală în comunicatul de presă.

Amintim că, prin hotărârea Parlamentului nr.197 din 27 iulie 2018, a fost stabilită data de 24 februarie 2019 pentru desfășurarea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0