Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezoluția Partidului Socialiștilor, lansată astăzi, la un miting, în Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul mitingului care a avut loc astăzi, în centrul Capitalei, membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor prezenți la eveniment au adoptat o rezoluție, care anunță 10 obiective prioritare ale PSRM în viitoarele alegeri parlamentare.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Partidul Socialiștilor și-a anunțat principalele obiective pe care urmează să le realizeze după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, despre șansa de a forma o coaliție între socialiști și cei de dreapta

Acestea sunt 10 la număr:

1. Majorarea salariului mediu până la echivalentul a 600 d euro, iar pensia medie – până la 300 de euro. Micșorarea vârstei de pensionare și indexarea pensiei de cel puțin două ori pe an.

2. Asistență medicală gratuită. Vom stopa complet închiderea spitalelor și a policlinicelor. 

3. Învățământ de stat gratuit de la învățământul preșcolar până la cel superior. Noi vom opri închiderea școlilor și grădinițelor.

4. Nu vom permite lichidarea raioanelor și a primăriilor, noi nu vom permite trecerea la județe și reforma administrativă, în general, pe care au planificat-o această guvernare.

5. politica externă echilibrată: noi vom restabili parteneriatul strategic cu c Federația Rusă la toate nivelurile și vom obține statutul de membru deplin al uniunii Economice Eurasiatice, vom asigura a cooperare reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană.

Vin - Sputnik Moldova
Politică
Fără taxe de export în Federația Rusă: Promisiunile președintelui Dodon

6. Neutralitate. Noi nu vom permite aderarea la NATO și vom asigura închiderea oficiului NATO la Chișinău.

7. reintegrarea țării. Vom soluționa problema transnistreană împreună cu regiunea transnistreană și cu implicarea actorilor garanți internaționali.

8. Interzicerea partidelor și mișcărilor unioniste. Noi vom întoarce în școli disciplina Istoria Moldovei.

9. Protejarea valorilor tradiționale. Noi vom apăra Ortodoxia, religia noastră tradițională și vom pune capăt ideologiei antifamilie în țara noastră.

10. Republică prezidențială, puterea – poporului și statul de drept. Președintele ales de popor va forma guvernarea și puterea executivă.

Amintim că astăzi socialiștii au organizat un marș din două coloane în centrul Capitalei. O coloană a pornit în marș din sectorul Râșcani, chiar din fața Circului, iar alta din sectorul Centru, Academia de Științe. Pe la ora 11:40 cele două coloane au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au fost întâlnite de chiar fostul lider socialist, acum președintele țării, Igor Dodon.

După care în PMAN a avut loc un miting, la care a fost votată rezoluția de mai sus.cțiunea socialiștilor s-a desfășurat fără incidente sau, cel puțin, până la această oră nu au fost raportate nici de către forțele de ordine, nici de către organizatori.

Fluxul de știri
0