Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vin zile cu ger adevărat: Iată ce se întâmplă duminică și luni în toată țara

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег  - Sputnik Moldova
Abonare
În mod sigur că deja ne-am luat adio de la vremea bună, care, probabil, nu va reveni decât la primăvară: pentru următoarele zile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță lapoviță, ger și ploi.  

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Ninsoare slabă, vânt (18 km pe oră), frig (-2 grade Celsius) și umiditate (90%) – așa va fi timpul astăzi în Capitală, ca și în întreaga țară.

Tsunami de zăpadă - Sputnik Moldova
Video
Terifiant: Un tsunami de zăpadă s-a abătut asupra locuitorilor din Siberia, Federația Rusă

Duminică însă gerurile se vor înăspri, astfel că noaptea, în raionalele de nord, mercurul din termometre va coborî la -7 grade Celsius, iar la centrul și sud -5.. -4 grade Celsius. La fel de frig va fi și în prima zi a lunii viitoare. Ziua însă valorile termice vor fi pozitive și varia între +5.. 0 grade Celsius.

Marți însă gerurile se vor înmuia, astfel minimele vor ajunge la doar -3 grade Celsius și tot marți va cădea lapoviță și va ploua.

De miercuri revine vremea relativ blândă maximele vor varia între +12 și +10 grade iar minimele între +3 și +8 grade Celsius. Și tot miercuri va ploua în toată țara.

Și în România vremea se răcește brusc în acest week-end. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi chiar deosebit de rece în estul şi sud-estul României, unde şi vântul va avea unele intensificări, iar valorile termice vor fi negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

Totodată, în județele din estul, sudul și centrul țării se vor semnala precipitaţii slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviţă.

Fluxul de știri
0