Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova - pe placul turiștilor. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori

© Sputnik / Miroslav RotariStanislav Rusu
Stanislav Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova este o destinație turistică tot mai atractivă pentru turiștii străini. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori și ce îi impresionează pe turiști - aflați din interviul realizat cu Stanislav Rusu, fostul director al Agenției Naționale a Turismului.
Moldova - pe placul turiștilor. Din ce țări vin cei mai mulți vizitatori

Potrivit datelor statistice făcute publice de Agenția Turismului, în ultimele nouă luni ale anului curent, ponderi mai însemnate în numărul total de turiști și excursioniști străini sosiți în Republica Moldova le-au revenit cetățenilor din România (23,2%), urmați de cetățeni din Federația Rusă și Ucraina (câte 12,9%). În top urmează Austria (9,1%) și Germania cu 2,9%. Cei mai puțini străini, care au vizitat țara noastră, au venit din Polonia (1,4%), Bulgaria (1,3%), Finlanda și Estonia (câte 1,2%).

Stanislav Rusu susține că țara noastră este o destinație nedescoperită încă de turiștii străini, iar această enigmă întotdeauna captează atenția. Potrivit lui, în ultimii patru ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de turiști străini care vizitează Moldova.

"La nivel European sunt arhicunoscute unele obiective turistice. Oamenii doresc ceva nou și necunoscut. Aici apare Moldova - o destinație pașnică în centrul Europei. Este o destinație la preț accesibil și cu un grad de ospitalitate înalt. Festivaluri, târguri, obiceiuri, vinurile, galeriile subterane, gastronomia locală, ospitalitatea și folclorul nostru este atractiv pentru turiștii străini. Moldova a devenit o destinație care merită a fi explorată", a afirmat Stanislav Rusu în studioul radio Sputnik Moldova.

Stanislav Rusu a menționat și eforturile care se depun în vederea reconstrucțiilor unor obiective turistice de valoare internațională precum și reparația drumurilor și căilor de acces spre obiectivele turistice.

"Este un parteneriat sănătos între autoritățile publice locale și centrale, ONG-uri, parteneri strategici și organizații internaționale, care au văzut un potențial neexplorat în vederea promovării și dezvoltării turismului din Moldova", a declarat Rusu.

Agenția Turismului a Republicii Moldova, în coordonare cu Biroul Național de Statistică informează, că în ianuarie-martie 2018 agențiile de turism au acordat servicii turistice la 35,6 mii de turiști și excursioniști, cu 27,6% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2017.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0