Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum păstrăm dragostea în căsătorie?

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Manuil
Svetlana Manuil - Sputnik Moldova
Abonare
Svetlana Manuil, directorul Festivalului Național al Cântecului Francofon "Chantons, amis!", a destăinuit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, secretul dragostei longevive în căsătorie.
Cum păstrăm dragostea în căsătorie?

Svetlana Manuil este căsătorită de 40 de ani. Deși au trecut patru decenii de atunci, dragostea nu a dispărut.

”Ne-am căsătorit din dragoste. A fost o dragoste la prima vedere. Ne înțelegem la fel ca în prima zi. Suntem atenți unul față de altul, ne susținem reciproc, ne mărturisim gândurile  și sentimentele, ne facem surprize frumoase, mergem la spectacol sau concert, invităm oaspeți acasă”, a mărturisit Svetlana Manuil.

În prezent, puțini reușesc să întemeieze familii pentru toată viața. Tinerii  divorțează imediat ce apar primele dificultăți în căsătorie.

”Astăzi, mulți copii sunt educați de un singur părinte sau de bunei. Ei nu au modelul unei familii, nu sunt pregătiți pentru viață. Părinții le trimit lunar bani de peste hotare, iar ei îi cheltuie prin cluburi de noapte. Nimeni nu-i învață cum să fie responsabili”, spune Svetlana Manuil.

Ea susține că ispitele distrug familia contemporană.

”În trecut a fost și mai greu. Mama mea a născut zece copii. Cei care plecau în schimbul doi la școală, trebuiau să aștepte până se întorc ceilalți frați, pentru a le lua îmbrăcămintea și încălțămintea. Dar nu eram tentați de ispite. Granița nu era deschisă, nu puteam merge peste hotare ca să căutăm un loc de muncă mai bun. Ne bucuram de ceea ce aveam și ni se părea că viața pe care o avem este cea mai bună”, spune Svetlanei Manuil.

În opinia ei, violența nu trebuie tolerată într-o familie: ”Omul are o singură viață și trebuie trăită frumos. Nu se merită să faci mereu mendrele partenerului”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0