Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia lansează cu succes racheta Soyuz pentru prima dată după eșecul din octombrie

© Photo : Roscosmos / Accesați arhiva multimediaLansarea rachetei Soyuz
Lansarea rachetei Soyuz - Sputnik Moldova
Abonare
Vehiculul de lansare Soyuz-FG s-a ridicat vineri de la centrul spațial Baikonur din Kazahstan, pentru prima oară de la lansarea nereușită din octombrie, a raportat un corespondent Sputnik de la Centrul de Control al Misiunilor din Rusia din afara Moscovei.

BUCUREŞTI, 17 nov - Sputnik. Racheta va pune cargobot-ul spaţial Progress MS-10 cu 2,5 tone de consumabile la bord pe o traiectorie către Stația Spațială Internațională (ISS).

Nava spațială Progress urmează să ajungă la ISS în două zile și este programat să se aterizeze pe postul spațial la ora 22:30 ora Moscovei (19:30 GMT) duminică. Acesta va fi andocat cu ISS până în martie 2019.

O nouă lansare a Soyuz-FG vine după ce o rachetă care i-a transportat cosmonautul rus Alexei Ovchinin și astronautul NASA, Nick Hague, a vut probleme la aproximativ două minute după lansarea din 11 octombrie, trimițând capsula de evacuare într-o cădere abruptă pe Pământ. Nu au fost răniți.

Rusia a suspendat toate lansările spațiale după accident.

Fluxul de știri
0