Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Investițiile imobiliare în Moldova mai sunt de actualitate? Iată ce spun experții

© Sputnik / Miroslav RotariСельский дом
Сельский дом - Sputnik Moldova
Abonare
Economista Gabriela Cuneva le sugerează cetățenilor moldoveni unde este mai profitabil să-și investească banii.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Mii de cetățeni moldoveni muncesc peste hotare pentru a-și câștiga existența. O parte din bani sunt trimiși acasă, în Moldova. Acumulând o anumită sumă, oamenii se gândesc de regulă în ce să-și investească banii.

Expertul în economie Gabriela Cuneva consideră că una dintre cele mai populare sfere de investire a banilor în Moldova o reprezintă bunurile imobiliare.

„Investiția în bunuri imobile rămâne actuală în întreaga lume, nu doar în Moldova. De regulă, acest lucru este legat de necesitatea omului de a-și asigura o anumită stabilitate. Cel care a câștigat banii muncind din greu și nu are de gând să desfășoare aici o activitate economică, nu va investi banii săi într-o afacere străină, ci în ceva sesizabil și stabil, adică în imobile”, afirmă expertul.

Potrivit acesteia, la ora actuală în Moldova nu există alte sfere mai avantajoase pentru investiția de capital.

Declin pe piața imobiliară: Ce se va întâmpla cu ramura construcțiilor în anii următori>>>

„Astăzi nu dispunem de o alternativă, nu există alte oportunități. La noi nu activează burse de fonduri, nu există posibilitatea de a procura acțiuni ca să câștigi pe această cale. Cetățenii noștri preferă să achiziționeze ceva palpabil, ce poate fi arătat ulterior și altora”, a rezumat Cuneva.

Fluxul de știri
0