Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova, pe agenda ședinței anuale a Adunării Parlamentare a NATO

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În zilele de 16-19 noiembrie, se desfășoară cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO. Moldova este reprezentată la acest forum de un grup de deputați.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 64-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO. Reuniunea este găzduită de Parlamentul Canadei și are loc la Halifax, în perioada 16-19 noiembrie.

Din componența delegației conduse de șeful delegației Parlamentului la AP a NATO, Mihai Ghimpu fac parte deputații Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov.

Militari NATO dislocați în Poloinia - Sputnik Moldova
Moldova ar putea fi gazda unui exercițiu militar NATO

Ședințele Comitetelor AP NATO – Comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii, Comitetul pentru apărare şi securitate, Comitetul pentru economie şi securitate, Comitetul politic, Comitetul pentru ştiinţă şi tehnologie, precum și reuniunile grupurilor politice - vor avea loc în zilele de 17-18 noiembrie. În cadrul acestor reuniuni vor fi discutate proiectele rezoluțiilor Comitetelor, prezentate de către raportori și raportori speciali.

Un înalt oficial NATO vine în Republica Moldova>>>

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Raportul general al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității conține un capitol referitor la Republica Moldova și regiunea transnistreană. Totodată, în Raportul special al Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității și în Raportul general al Comitetului pentru știință și tehnologie se conțin referințe la țara noastră.

Ședința plenară va avea loc luni, 19 noiembrie. Participanții la reuniune vor fi salutați de Președinta AP NATO, Rasa Jukneviciene, Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, alți oficiali. 

Tematica celei de-a 64-a sesiuni anuale a AP a NATO constituie relațiile transatlantice și rolul NATO în calitate de pilon al securității comune.

AP a NATO este o organizaţie interparlamentară, care reuneşte parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, precum şi din ţările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Fluxul de știri
0