Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gala Teatrului Intercultural 2018: Apără-ți drepturile, nu accepta discriminarea

© Sputnik / OsmatescoCeslasva Coșalîc și Livia Managadze
Ceslasva Coșalîc și Livia Managadze - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 16 noiembrie este marcată Ziua Internațională a Toleranței. Cu acest prilej, pe 17noiembrie, ora 11.00, la Pretura Sectorului Centru, Consiliul Național al Tineretului din Moldova te invită la Gala Teatrului Intercultural 2018, eveniment național organizat în contextul proiectului Dialog Intercultural în Moldova.
Gala Teatrului Intercultural 2018: Apără-ți drepturile, nu accepta discriminarea

În cadrul evenimentului, nouă echipe, formate în cele opt regiuni de implementare a proiectului, vor aborda subiecte precum toleranța, discriminarea, comunicarea între religii, culturi și etnii. Invitate în studioul radio Sputnik Moldova, reprezentantele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Ceslava Coșalâc și Livia Managadze, au venit cu mai multe detalii despre acest eveniment.

"Prin intermediul unor piese de teatru, participanții vor contribui la sensibilizarea populației și la promovarea dialogului intercultural. Activitățile pe care le facem sunt menite să sporească toleranța și respectul în țara noastră. Moldova este o țară multiculturală, iar prin aceste evenimente demonstrăm că suntem diverși, dar putem fi uniți prin această diversitate", a menționat Livia Managadze.

Evenimentul este organizat pentru al treilea an și a adunat peste 200 de tineri care, prin intermediul unei piese de teatru, și-au exprimat atitudinea și viziunea vis-a-vis de situațiile de discriminare pe care le întâlnim sau de care au fost afectați. La această ediție a galei vor participa romi, ucraineni, bulgari, români, georgieni etc.

"O piesă de teatru va dura 10-15 minute. Piesa teatrală este bazată pe efecte sonore. Vom transmite mesajul prin muzică. În piesa de teatru sunt abordate două societăți în comparație: societatea armonioasă, tolerantă sau antidiscriminatorie și societatea răutăcioasă, invidioasă și egoistă. În acest mod prezentăm cum sunt unii oameni și cum trebuie să devină. Intrarea  la eveniment este liberă", a adăugat Ceslava Coșalâc.

Acest eveniment este  organizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, susținut financiar de către Fundația Elvețiană pentru Copii „Pestalozzi”.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0