Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă și Uniunea Europeană: Consultări și perspectivele dialogului bilateral

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaDrapele - Rusia și UE
Drapele - Rusia și UE - Sputnik Moldova
Abonare
Părțile vor examina perspectivele dialogului reciproc, dar și alte subiecte de interes comun. Situația din jurul Republicii Moldova este și ea pe agendă.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Delegația rusă la consultările cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) la Bruxelles urmează să discute viitorul relațiilor între Rusia și UE, precum și problemele actuale legate de situația din spațiul post-sovietic, inclusiv Ucraina, a declarat jurnaliștilor viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigoryii Karasin, în ajunul întrevederii.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Moscova este gata să ridice contramăsurile împotriva UE, dar cu o condiție

Joi, la Bruxelles, a demarat o întrevedere în cadrul consultărilor periodice între Rusia și UE pe subiectul spațiului CSI. Din partea UE la negocieri va participa secretarul general al SEAE, Helga Schmid.

“Noi, în primul rând, privim spre viitorul relațiilor noastre, vrem să discutăm despre posibilitatea implementării conceptului “integrarea integrărilor”, avem Uniunea Economică Eurasiatică, iar aici e Uniunea Europeană – acestea au fost create pentru a interacționa”, a spus Karasin, citat de RIA Novosti.

“În afară de aceasta, vom discuta și problemele politice curente legate de situația din spațiul post-sovietic, în ceea ce privește Caucazul de Sud, Ucraina, Moldova și Asia Centrală. Avem multe de discutat și vom reuși să cuprindem tot”, a adăugat el.

Fluxul de știri
0