Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avionul de luptă Su-57: Tehnologii avansate și nivel redus de vizibilitate pe radar

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaSu-57 - Imagine Simbol
Su-57 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Pe lângă alte caracteristici, ultramoderna navă aeriană are și un nivel redus de vizibilitate pe radar și în diapazon infraroșu.

CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. O bună parte a detaliilor referitoare la Su-57 sunt clasificate, dar se cunoaște că el întrunește calitățile unui avion de vânătoare de generația a 5-a: viteză supersonică, multifuncționalitate, manevrabilitate remarcabilă.

Pentru a-l face aproape imperceptibil, inginerii corporației Sukhoi au pornit practic de la zero, creând o proprie tehnologie gen ”stealth” și dezvoltând o platformă inovativă.

Su-57 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Rusia
Imagini video incredibile: Avionul de luptă Su-57, în zbor razant

Totul a fost subordonat scopului ca fuzelajul, sistemul de pilotare și propulsorul să asigure o posibilitate redusă de reperare de către radare și senzorii termici.

În prezent, după ce a fost dotat cu un nou motor, Su-57 este supus testelor. Anterior, în Siria, piloții au acumulat o experiență prețioasă de reperare a avioanelor americane ”invizibile” F-22 și F-35 cu ajutorul radarelor de bord performante.

Potrivit lui Yevgeny Mukhukov, director și inginer șef al biroului de proiectare Lioulka, care a dezvoltat motorul aeronavei, Su-57 are caracteristici mai avansate comparativ cu alte avioane de luptă de generația a 5-a.

Ministerul Apărării și corporația Sukhoi au semnat un contract care prevede că FA vor primi primul Su-57 în 2019.

Fluxul de știri
0