Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără taxă de roaming cu România: Vezi de când

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cetățenii din Moldova și cei din Romania ar putea să vorbească la telefon fără a achita tarife de roaming - iată de când va fi posibil acest lucru.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming. Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri de Guvern.

Premierul Pavel Filip a subliniat că acest lucru este încă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale.

”Am avut o discuție cu prim-ministrul României, doamna Dăncilă, și ea își dorește același lucru. Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a declarat premierul în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Pavel Filip și Alexandr Lukașenko  - Sputnik Moldova
Societate
Fără tarife de roaming între Moldova și Belarus: Iată de când va fi posibil acest lucru

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii din ambele țări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

Acordul urmează să fie încheiat pe o perioadă nedeterminată şi va intra în vigoare la data recepționării ultimei notificări prin care Părţile se informează
reciproc, prin canale diplomatice, despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea sa în vigoare, dar nu mai târziu de 01 ianuarie 2019.

Fluxul de știri
0