Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vom putea încheia contracte directe cu furnizorii de servicii comunale

© Sputnik / Miroslav RotariВодомер
Водомер  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Centrului pentru protecția consumatorilor, Denis Staruș, explică de ce furnizorii de servicii nu se grăbesc să încheie contracte directe cu consumatorii finali.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Mulți consumatori și experți sunt siguri că încheierea contractelor directe cu furnizorii de servicii comunale ar contribui la evitarea plăților în plus și la îmbunătățirea calității serviciilor prestate. Deseori, cetățenii nu au încredere în mediatorii, în persoana Asociațiilor de locatari.

Președintele Centrului pentru protecția consumatorilor, Denis Staruș, explică de ce furnizorii de servicii nu se grăbesc să încheie contracte directe cu consumatorii finali.

„Cineva trebuie să răspundă în fața noastră. Imaginați-vă că, dacă s-a întâmplat ceva cu un contor de apă sau calcul este greșit, dumneavoastră vă veți adresa imediat cu pretenții la Întreprinderea „Apă-Canal”, ceea ce evident nu îi va bucura. Nimeni nu vrea să răspundă pentru propria marfă, lor le este mai comod să lucreze prin intermediari. În unele țări există contracte directe, în altele – nu”, a menționat Staruș.  

Apă, servicii comunale, animale, pisică - Sputnik Moldova
Societate
Iată cine va beneficia de compensații la plata serviciilor comunale – Detalii

Potrivit acestuia, chiar și în cazul în care ar exista posibilitatea de a încheia contracte directe, consumatorii nu vor putea face prea ușor acest lucru.

„Posibilitatea de a încheia contracte directe există, însă pentru aceasta este necesară îndeplinirea mai multor condiții: să schimbi în mod individual contorul de apă, să-l montezi corect, după care furnizorul trebuie să vină să verifice. Furnizorilor nu le convine să încheie contracte directe, acest lucru este costisitor. Mult mai comod este prin intermediul Asociației de locatari, care să-i caute pe consumatori, să calculeze și așa mai departe”, a conchis Denis Staruș.

Fluxul de știri
0