Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Festivalul „Două inimi gemene” a ajuns la cea de a XVI-a ediție

© Sputnik / Miroslav RotariDenisa Stoian, Viorela Stoian și Viorel Stoian
Denisa Stoian, Viorela Stoian și Viorel Stoian - Sputnik Moldova
Abonare
Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene - în memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorivici” 2018 se desfășoară în perioada 13-15 noiembrie la Chișinău. Concursul este organizat pe 13-14 noiembrie, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar Gala Laureaților – pe 15 noiembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.
Festivalul „Două inimi gemene” a ajuns la cea de a XVI-a ediție

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Denisa Stoian și Viorel Stoian, organizatorii festivalului internațional de muzică ușoară pentru copii "Volare" din Piatra-Neamț, România, alături de participanta concursului „Două inimi gemene”, Viorela Stoian, au venit cu mai multe detalii din culisele renumitului festival din Chișinău.

În acest an la festival participă 43 de interpreți, dintre care 18 – la secțiunea copii și 25 – la secțiunea maturi. Pe scenă evoluează tineri din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, România, Federația Rusă, Tadjikistan, Tatarstan, Ucraina și Vietnam. Participanții la festival vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici în limba română și alta, la alegere, în limba țării din care provin.

"De trei ori am făcut parte din echipa juraților concursului. Acest festival este un etalon al Republicii Moldova. Limba română este foarte grea pentru un vorbitor de limba rusă. Participanții sunt amuzanți în exprimarea lor, dar acesta este și deliciul concursului. Este greu de interpretat o melodie în limba română, însă concurenților le reușește prin multă muncă și ambiție", a accentuat Viorel Stoian.

Denisa Stoian spune că festivalul include un spectacol deosebit cu participanți talentați, carismatici și artistici. Tinerii concurează pentru a-și demonstra dragostea pentru cântec, pentru muzica ușoară, pentru creația țării din care fac parte, dar și pentru creația muzicală  a cuplului nemuritor - Doina și Ion Aldea- Teodorovici.

"Anul acesta categoria celor mici m-a impresionat pentru că și-au ales piese deosebite care li s-au potrivit de minune", a spus Denisa Stoian.

Participanta din România la secțiunea maturi, Viorela Stoian, a povestit că deja de trei ani participă la acest festival la care revine de fiecare dată cu mult drag.

"Este un concurs deosebit. Mă bucur că reușim să oferim un spectacol frumos publicului. Toți participanții sunt talentați și destoinici de a obține premii. Anul trecut am revenit acasă  cu premiul III la categoria maturi, iar în anii mai precedenți cu premiul I la categoria copii", a precizat participanta.

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene - în memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorivici” a fost inițiat în 2003 și a ajuns la cea de-a XVI-a ediție.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0