Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

București: în trei apartamente locuiesc 15 mii de cetățeni ai Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariRoni
Roni - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția din București desfășoare percheziții la trei adrese unde, potrivit datelor de la Oficiul de pașapoarte, locuiesc 15 mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Poliţiştii din București, România, efectuează percheziţii la domiciliul unor persoane bănuite că au declarat contra cost, că la trei adrese locuiesc 15 mii de persoane din Republica Moldova, pentru ca acestea să obţină carte de identitate românească. Sumele cerute erau între 150 şi 200 euro.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Societate
Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut cetățenia română

Potrivit presei locale, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două grupuri infracţionale organizate ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor.

Potrivit sursei, până la acest moment au fost identificate aproximativ 15 mii de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3 București.

Presa din România scrie că cei nouă suspecţi urmează a fi audiaţi, dar şi cetăţenii moldoveni, care vor fi aduşi cu microbuzul.

Fluxul de știri
0