Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Theresa May a anunțat sfârșitul liberei circulații – Va fi creat un nou sistem

© AFP 2022 / Matt DunhamBritain's Prime Minister Theresa May
Britain's Prime Minister Theresa May - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Marii Britanii anunță sfârșitul liberei circulații după Brexit și crearea unui sistem de primire a imigranților.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. După ieșirea Marii Britanii din UE, țara va avea un nou sistem al migrației care va avea la bază nivelul de calificare a celor veniți, a declarat joi în parlament prim-ministrul britanic, Theresa May.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Proiectul de Acord a fost publicat de Comisia Europeană

May a mai menționat că, odată cu aprobarea proiectului de acord cu UE cu privire la condițiile ieșirii din comunitatea europeană, părțile vor putea să treacă la elaborarea modelului viitoarelor relații între Londra și Bruxelles.

"Declarația politică asupra căreia am convenit pune bazele acestor relații... Declarația va pune capăt liberei circulații. În locul acesteia vom avea un nou sistem, bazat pe nivelul de profesionalism, care nu va avea la bază țara de origine, ci beneficiile pe care le pot aduce imigranții Marii Britanii”, a spus May.

Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Fluxul de știri
0