Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au ars de vii în propriile case: Salvatorii au făcut tot posibilul să-i salveze – Detalii

Abonare
Două persoane au sfârșit tragic după ce locuințele în care se aflau au fost cuprinse de flăcări.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Două persoane și-au pierdut viața în incendiile produse în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, primul incendiu care s-a soldat cu decesul unui bărbat a avut loc în dimineața zilei de ieri, în localitatea Vadul–Rașcov, raionul Șoldănești.

California - Incendii - Sputnik Moldova
Groaznic: O familie și-a filmat fuga cu automobilul prin flăcările din California - Video

Conform primelor investigații, în urma arderii a decedat un bărbat în vârstă de 57 de ani. Focul a distrus bunurile materiale din interiorul unei camere, antreul casei, dar și acoperișul locuinței. Incendiul a fost lichidat de două echipaje de pompieri. Circumstanțele cazului urmează să fie stabilite de specialiști.

Un alt caz care s-a sfârșit tragic a avut loc în seara zilei de ieri, în localitatea Racovăț, raionul Soroca. Potrivit datelor IGSU, apelul la Serviciul 112 a avut loc la ora 17:08. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că în urma incendiului a ars lenjeria de pe pat, unde a fost găsit cadavrul proprietarului în vârstă de 50 de ani.

Primele investigații efectuate de specialiști au stabilit că incendiul, cel mai probabil, s-a produs în urma imprudenței în timpul fumatului. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația privind riscurile în cazul nerespectării regulilor antiincendiare.

Incendiu la un mall din Sankt Petersburg, acoperișul s-a prăbușit, pereții stau să cadă>>>

Pompierii îi îndemnă pe oameni să nu fumeze în propriile locuințe și să verifice utilitatea surselor de încălzire pentru a preveni riscurile. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018, în Republica Moldova a avut loc 1452 de incendii în care au decedat 84 de persoane.

Fluxul de știri
0