"După schimbarea statutului Asociației Presei Sportive, numărul membrilor a scăzut până la 60 de persoane, dintre care circa 30 de membri sunt veterani. A fost o schimbare calitativă. Au rămas jurnaliști care lucrează în domeniu, dar și persoane consacrate, care au activat o viață în presa sportivă. Cu părere de rău, ne lipsește o nouă generație de jurnaliști sportivi. Puține televiziuni sau instituții media investesc în jurnalismul sportiv. Situația devine alarmantă", a declarat Eduard Ciobanu.
În cadrul emisiunii Sport la Radio Sputnik, președintele APSM a menționat că deseori jurnaliștii sunt nevoiți să scoată chiar și bani din buzunarul propriu pentru a merge într-o deplasare ca să reflecte un eveniment sportiv.
"Presa sportivă nu este susținută de stat sau alte structuri responsabile de promovarea sportului, iar multe campionate mondiale, europene sunt reflectate în baza informațiilor oferite de diferite agenții internaționale. Nu este normal atunci când unii directori de instituții media declară că jurnaliștii sportivi nu ar trebui să facă relatări de la fața locului. Acesta deja numai este jurnalism sportiv. Asta afectează calitatea materialelor", a coinchis Eduard Ciobanu.
De ce totuși stirile sportive externe prevalează asupra celor interne și cum ar trebui presa sportivă să joace după regulile marketingului, află în materialul video atașat.