Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

OPEC: Rusia a stabilit un nou record postsovietic la extragerea petrolului

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimedia le gaz russe
 le gaz russe - Sputnik Moldova
Abonare
În octombrie Rusia a atins un nou record privind nivelul de extragere a petrolului, se spune în raportul din noiembrie al OPEC.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a publicat raportul în care se spune că Rusia a atins în luna octombrie un nou record postsovietic privind nivelul de extragere a petrolului. În această țară se extrage în medie 11,6 milioane de barili în 24 de ore.

Ceremonia de inaugurare a lui Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia trebuie să scape de „povara dolarului” în comerțul cu petrol

„Rusia a stabilit în octombrie un nou record postsovietic la extragerea petrolului, sporind extragerea cu 50 mii de barili de petrol în 24 de ore față de luna precedentă, atingând o medie de 11,6 milioane de barili de petrol pe zi, potrivit unei estimări preliminare”, a comunicat organizația.

Totodată, din datele raportului OPEC, reiese că organizația și-a majorat prognoza privind extragerea de hidrocarburi lichide în Rusia pe anul 2018, de la 11,19 milioane, până la 11,24 milioane de barili pe zi; pentru anul 2019 – de asemenea, de la 11,19 milioane, până la 11,24 milioane de barili pe zi.

Fluxul de știri
0