Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mister: După „Cometa morții”, să fie oare asta o sondă de origine extraterestră - Video

© Photo : ESO/M. KornmesserOumuamua
Oumuamua - Sputnik Moldova
Abonare
Un alt corp ceresc misterios, de această dată - în formă de torpilă sau rachetă, este pe cale să traverseze Sistemul Solar.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Pe 11 noiembrie i-am spus „adio” asteroidului „2015 TB145”, care, impresionându-ne cu aspectul său de craniu uman, începe a se îndepărta de planeta noastră.

Acum astrofizicienii ne propun să fim atenți la venirea altui „rătăcitor interstelar”. Anume - la asteroidul Oumuamua.

Meteorit - Sputnik Moldova
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos

Descoperit în 2017, acesta se distinge printr-o siluetă alungită, simetrie axială, ceea ce i-a determinat pe doi cercetători de la Harvard să presupună că spre noi se îndreaptă nu o bucată de rocă, ci creația unui intelect diferit de al nostru și produsul unei tehnologii străine.

„Oumuamua ar putea fi o sondă absolut operațională expediată spre Pământ de o civilizație extraterestră”, scriu cercetătorii în articolul publicat pe 12 noiembrie în revista Astrophysical Journal Letters.

Un argument în plus ar fi că asteroidul se mișcă cu o rapiditate mai puțin obișnuită pentru entitățile spațiale similare.

Ipoteza „xeno-tehnogenezei” are și destui adversari. Ei subliniază, în particular, că Oumuamua nu emite nici un semnal în spațiu.

„Mi-ar plăcea mult să existe o probă imbatabilă în favoarea existenței unei vieți extraterestre, dar acum nu este cazul”, spune Alan Fitzsimmons de la Queen's University, Belfast.

Fluxul de știri
0