Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Congresul SUA nu dispune de timp pentru aprobarea noilor sancțiuni împotriva Rusiei

Abonare
În luna august un grup de senatori americani a depus spre examinare în Camera Superioară a Congresului un proiect de lege care conține un set de măsuri antirusești.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Cel mai probabil, Congresul SUA nu va reuși să examineze până la sfârșitul anului  proiectul de lege care prevede impunerea unor noi sancțiuni împotriva Rusia și, probabil, votarea acestei inițiative va fi amânată pentru anul viitor, informează RIA Novosti.

În luna august, un grup de senatori americani a depus spre examinare în Camera Superioară a Congresului un proiect de lege care conține un set de măsuri antirusești, inclusiv sancțiuni asupra noii datorii de stat a Federației Ruse și a băncilor de stat. Pe lista instituțiilor financiare împotriva cărora a fost propusă impunerea restricțiilor figurează Vneșeconombank, Sberbank, VTB și Banca Moscova, Gazprombank, Rosselhozbank și Promsviazibank. Totodată, proiectul prevede noi sancțiuni față de anumiți politicieni și oameni de afaceri ruși.

Actualmente, legislatorii sunt concentrați asupra votării măsurilor cu privire la cheltuielile de stat și a candidaților la funcția de judecător, precum și a legii cu privire la agricultură.

„Nu prea dispunem de timp”, a declarat senatorul din partea statului Texas, John Cornyn. „Va fi o cursa adevărată, doar dacă nu doresc cu toții să rămână aici de Crăciun”, a adăugat Cornyn.

Un alt senator american, Bob Menendez (New Jersey), care a participat la negocierile privind noile sancțiuni împotriva Rusiei, a declarat de asemenea că, cel mai probabil, Congresul nu va mai dispune de timp pentru a adopta inițiativa în acest an.

Fluxul de știri
0