Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Fulger"-ul a descins în cluburi și baruri de noapte – iată ce au căutat

© Photo : Captura video: Unitatea de GardăReţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco
Reţinuţi cu suportul BPDS “Fulger”, pentru săvârşirea jafurilor la staţiile peco - Sputnik Moldova
Abonare
Luptătorii Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ,,Fulger” au descins într-un șir de localuri de agrement, baruri, cafenele, cluburi şi magazine alimentare din sectorul Botanica al Capitalei.

CHIȘINĂU, 13 noi – Sputnik. Polițiștii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, în comun cu angajaţii Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială ,,Fulger” a IGP, au descins în localurile de agrement, baruri, cafenele, cluburi şi magazine alimentare cu regim de activitate prelungit care au o pondere mai ridicată în comiterea delictelor.

Astfel în cadrul acțiunilor desfășurate cu administratorii localurilor de agrement și vizitatorii acestora, polițiștii au purtat discuții în vederea neadmiterii abaterilor de la cadrul normativ legal. Totodată, în urma măsurilor întreprinse, au fost stabiliți patru agenți economici care nu respectau regimul de activitate stabilit în autorizație sau notificare, nu dispuneau de actele permisive și nu eliberau bon de casa consumatorilor.

Ca urmare, toate încălcările constate de forțele de ordine au fost înregistrate cu ulterioara informare a serviciilor abilitate.

Totodată, polițiștii l-au reținut pe un tânăr de 20 de ani, aflat în urmărire penală pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru audieri conform procedurii.

Și-a transformat garajul în bar de distracții spre disperarea vecinilor

În acest context, ofițerii de investigarea fraudelor economice a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au depistat diverse încălcări grave în activitatea unui bărbat de 63 de ani, care în garajul ce îi aparține comercializa băuturi alcoolice.

Astfel, poliţiştii au descins cu verificări în garajul de pe strada Voluntarilor, din sectorul Ciocana, unde proprietarul comercializa băuturile alcoolice contrafăcute și de calitate dubioasă și unde permanent se adunau grupuri de persoane, care tulburau liniștea. În cadrul verificărilor, polițiștii au depistat grave încălcări de ordin economic şi financiar, comercializarea băuturilor alcoolice de o proveniență dubioasă, precum şi condiții de insalubritate, mijloace financiare necontabilizate, registre de ciornă. Totodată polițiștii au ridicat circa 30 de litri de alcool etilic, 10 litri de divin și 60 de litri de vin spumant. Toate probele au fost ridicate şi depozitate până la decizia instanței de judecată, iar polițiștii continuă investigarea tuturor circumstanțelor.

În acest context bărbatul riscă amendă în mărime de 13 000 de lei, iar instituţiile competente în domeniul alimentaţiei publice vor fi sesizate pentru luare de atitudine conform legislaţiei în vigoare.

Este de menţionat că Poliţia Capitalei continuă acțiunile la acest compartiment, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să se conformeze cerinţelor legale ale poliţiştilor. Poliţia Capitalei îi atenţionează pe toţi agenţii economici să asigure respectarea legislației, pentru a nu pune în pericol viața şi sănătatea consumatorilor.

Fluxul de știri
0