Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte blocuri din Capitală sunt conectate la agentul termic: Iată ce spun autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariCalorifer
Calorifer - Sputnik Moldova
Abonare
Până în acest moment 97 la sută din blocurile de locuințe din Capitală sunt conectate la căldură.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik.  Primăria Chişinău informează că în prezent 97% sau 2665 de blocuri de locuințe din Capitală, din totalul de 2749 de blocuri, conectate la rețeaua centralizată de încălzire, sunt asigurate cu agent termic.

Отопление  - Sputnik Moldova
Pot oare fi reduse în Chișinău tarifele la energia termică

De asemenea, beneficiază de încălzire livrată centralizat toate școlile și grădinițele din oraș. Informații au fost prezentate de viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Astfel, până în prezent, mai rămân neconectate: 19 blocuri de locuințe aflate în gestiune municipală, 35 - gestionate de Asociațiile de Proprietari a Locuințelor Privatizate (APLP), 6 blocuri ale Cooperativelor de Construcție a Locuințelor (CCL) și 24 - case departamentale.

Director general al „Termoelectrica", Veaceslav Eni, a precizat că, potrivit contractului de prestare a serviciului, furnizorul răspunde la solicitarea gestionarului fondului locativ privind conectarea blocurilor de locuințe la încălzirea centralizată.

 „Haideți să găsim soluții acum, pentru ca oamenii să nu înghețe în apartamente din cauza unor președinți de asociații", a subliniat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În prezent, agentul termic în Capitală este livrat în funcție de limita de temperaturi: la parametrii de 62˚C la tur și 45˚C la retur. Cantitatea de termie livrată este de 320Gkal/h, iar debitul este de 17 000 m³/h.

Fluxul de știri
0