Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajata unei bănci a furat de la clienți 100 de mii de ruble

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUENБанкомат
Банкомат - Sputnik Moldova
Abonare
O angajată a unei bănci din regiunea Volgograd a introdus informații false în programul băncii și a extras 100 de mii de ruble de la doi clienți.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Furtul s-a produs în orașul Voljski din regiunea Volgograd. Conform datelor poliției, în luna august, o angajată a băncii în vârstă de 28 de ani, în timp ce lichida conturile deponenților și transfera banii pe alte conturi, a introdus date din care reieșea că banii au fost eliberați către acești clienți.

Ancheta consideră însă că, în realitate, angajata și-a însușit acești bani transferându-i pe contul său și transformându-i în bani cheș chiar în casa băncii la care lucra, informează RIA Novosti.

„În urma acestor acțiuni ale suspectei, cei doi clienți au fost păgubiți în total de suma de 100 de mii de ruble. Angajata și-a recunoscut vina, explicând că a cheltuit banii clienților pentru a-și achita împrumuturile”, se spune în comunicatul poliției.

Poliția a precizat că pe numele femeii a fost intentat un dosar penal, ea riscând până la șase ani privațiune de libertate. Totodată, poliția menționează că inculpata și-a recunoscut vina și a restituit o parte din banii furați.

Fluxul de știri
0