Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Violeta Ivanov: Moldova trebuie să aibă un dialog constant și sănătos cu Federația Rusă

© Sputnik / OsmatescoVioleta Ivanov
Violeta Ivanov  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "POLIGRAF", președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov, s-a referit la stadiul actual al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.
Violeta Ivanov: Moldova trebuie să aibă un dialog constant și sănătos cu Federația Rusă

Deputata Violeta Ivanov a declarat că autoritățile Republicii Moldova trebuie să aibă o relație bună cu Federația Rusă, în condițiile în care în această țară muncesc aproape jumătate de milion de moldoveni.

"Noi conștientizăm foarte bine că avem cetățeni ai Republicii Moldova care activează în Federația Rusă și de care trebuie să avem grijă. Ne-am asumat ferm responsabilități în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar ne dorim un dialog constant, sănătos și util cu vecinii noștri cum ar fi: Ucraina, Federația Rusă, România, Turcia sau alte state", a declarat deputata Violeta Ivanov.

Democrata Violeta Ivanov a vorbit și despre importanța consultărilor politice interministeriale moldo-ruse în cadrul vizitei din 8 noiembrie al delegației Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova la Moscova. În cadrul vizitei au fost abordate proiectele de acorduri interguvernamentale privind cooperarea în domeniul migrației forței de muncă și readmisiei, precum și programul de cooperare în sfera umanitară.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0