Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația Casei Albe: Cum a decurs întâlnirea dintre Trump, Putin, Macron și Merkel

© Photo : Пресс-служба Президента РФ / Accesați arhiva multimediaParis, Forumul Păcii
Paris, Forumul Păcii - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, a discutat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre Tratatul INF și despre sancțiuni.

CHIȘINĂU, 12 iunie – Sputnik. În timpul manifestațiilor desfășurate la Paris și consacrate centenarului sfârșitului Primului Război Mondial, președintele SUA, Donald Trump, a avut o discuție productivă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și cu alți lideri mondiali, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, menționează RIA Novosti.

„Președintele a luat dineul cu președintele Macron, cancelarul Merkel, președintele Putin și mulți alți lideri, a spus Sanders. Liderii au discutat mai multe probleme, inclusiv cele ce țin de Tratatul INF, comerț, sancțiuni, situația din Siria, Arabia Saudită, Afganistan, China  și Coreea de Nord”, a comunicat Sanders.

„Ei au întreținut o discuție bună și productivă în timpul dineului, care a durat două ore ”, a adăugat Sanders.

Anterior Putin a spus că a reușit să discute cu Trump în timpul festivităților de la Paris.

„Da”, a spus Putin, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă a reușit să comunice cu Trump. La întrebarea cum a decurs întrevederea, președintele Rusiei a răspuns: „Bine”.

La ieșirea de la Palatul Élysée Putin iarăși a ridicat în sus degetul mare de la mână. Anterior demonstrase acest gest salutându-l pe Trump când s-au întâlnit lângă Arcul de Triumf, după ce și-au strâns mâinile. Șefii celor două state s-au bătut pe umăr, după care și-au ocupat locurile printre ceilalți lideri sosiți în capitala Franței, la ceremoniile menite sa celebreze un secol de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, declarase anterior că deocamdată nu se știe cu siguranță dacă Putin și Trump se vor întâlni la următorul summit G20 care va avea loc în Argentina.

Putin a vorbit despre crearea armatei UE, precum și despre mijloacele de informare „bune și rele”.

„Și la colegii americani se schimbă permanent circumstanțele; este posibil ca acestea să se schimbe și la noi. De aceea deocamdată nu există înțelegeri-beton, nu putem afirma cu exactitate”, a declarat Peskov.

Acesta a menționat totodată că numărul problemelor de pe agenda relațiilor bilaterale dintre Moscova și Washington este din zi în zi tot mai mare.

„Cu toate acestea, oricum cu fiecare zi numărul problemelor de pe agenda relațiilor bilaterale nu se reduce. Ba aș spune că, probabil, devine mai mare”, a spus Peskov.

Fluxul de știri
0