Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Arcașul Dan Olaru, despre cele mai remarcabile rezultate din viața de sportiv

© SputnikDan Olaru
Dan Olaru - Sputnik Moldova
Abonare
Dan Olaru este primul arcaș moldovean care a evoluat la jocurile Olimpice de Vară de la Londra 2012. Tânărul este deținătorul mai multor titluri, printre care vice-campion mondial junior 2016 și vice-campion European la tir cu arcul în toamna anului 2018, la care sportivul moldovean a cucerit medalia de argint la competiția din Polonia.
Arcașul Dan Olaru, despre cele mai remarcabile rezultate din viața de sportiv

În cadrul emisiunii "Intersecții", cel mai iscusit țintaș din țară, Dan Olaru, a relatat că cea mai remarcabilă și importantă competiție la care a participat a fost atunci când s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2012.

"Pentru mine a fost prima competiție în care am debutat și am obținut un rezultat bun. În 2012, în Amsterdam, la Campionatul Europei, a fost prima competiție în care am debutat și am obținut un rezultat bun. Atunci am ocupat locul trei și prin aceasta m-am calificat la Jocurile Olimpice. Nu voi uita niciodată această competiție semnificativă pentru mine. Am avut emoții foarte mari", a povestit tânărul.

Dan Olaru a povestit că este o fire modestă, însă succesele pe care le-a obținut în domeniul sportului îi oferă mai multă convingere în persoana sa. Țintașul a explicat că practică sportul din plăcere și nu o face pentru a deveni celebru.  

"Competițiile la care am participat au fost un imbold foarte mare pentru mine unde am învățat multe lucruri pe plan tehnic și emoțional", a menționat țintașul.

Totodată, Dan Olaru consideră că cea mai mare realizare este că practică sportul de la vârsta de 11 ani și, chiar dacă nu este o cale atât de ușoară, niciodată nu s-a dezis de visul său.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0