Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Scultptorul care îmblânzește lemnul și-i dă viață. Moldoveanul are un viitor promițător

© Sputnik / OsmatescoMihail Botnari
Mihail Botnari - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Botnari este sculptorul de 22 de ani, care impresionează prin obiectele de artă pe care le confecționează. Tânărul ingenios este student la Universitatea de Națională de Arte din București, iar pasiunea pentru tot ce este frumos l-a determinat să-și testeze capacitățile realizând lucrări deosebite.
Scultptorul care îmblânzește lemnul și-i dă viață. Moldoveanul are un viitor promițător

Invitat în studioul radio "Sputnik Moldova", sculptorul Mihai Botnari a povestit că a îndrăgit lemnul de la 15 ani, cu toate că în copilărie visa să devină polițist. Și-a luat viața în mâini și de atunci o modelează frumos.

"Întâlnirea cu lemnul a fost la Chișinău la școala profesională nr.4. De fapt lemnul m-a ales pe mine, nu eu pe el. Nu puteam să desenez, dar modelam exact ce trebuie. Meseria pe care am învățat-o mă ajută foarte mult în prezent, acum am început să modelez în lut toate lucrările", a relatat Mihai Botnari.

Talentul tânărului sculptor s-a dezvoltat prin multă muncă și creație. A studiat în România și chiar a ajuns în Italia, iar cele mai importante lecții asimilate cu drag de Mihai se materializează actualmente în creațiile sale. Muncește și se dezvoltă în continuare sperând că într-o bună zi o să ajungă acolo unde își dorește.

"Nu m-am gândit la ce etapă voi ajunge peste zece ani, pentru că totul e relativ. Nu vreau să-mi fac planuri pe viitor, mai bine să-mi trăiesc prezentul și fac tot posibilul ca să învăț și să obțin rezultate frumoase", a conchis sculptorul.

Mai multe informații despre viața și activitatea tânărului sculptor aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0