Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mărturisiri despre viața într-un scaun cu rotile

© Sputnik / OsmatescoCristina Costov
Cristina Costov - Sputnik Moldova
Abonare
Cristina Costov a descris în noua sa carte ”Sunt Om” viața a 27 de persoane cu nevoi speciale
Mărturisiri despre viața într-un scaun cu rotile

Cristina Costov a descris în noua sa carte ”Sunt Om” viața a 27 de persoane cu nevoi speciale

Persoanele cu nevoi speciale trăiesc,  iubesc, suferă și creează la fel ca ceilalți oameni.  Acesta este mesajul pe care  îl transmite cititorilor Cristina Costov, în noua sa antologie ”Sunt Om”.  Scriitoarea a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, despre personajele și conținutul  cărții sale.

Antologia ”Sunt Om” descrie viața a 27 de persoane cu nevoi speciale. Protagoniștii povestesc realizările obținute,  în lipsa suportului familiei și societății.  

” 27 de persoane și-au deschis sufletul, dar mai sunt peste 100 de mii care stau acasă, nu au scaune cu rotile, sunt izolați de societate și nu sunt susținute de nimeni. Obstacolele vin de pretutindeni, chiar din partea familiei care îi încurajează să nu se căsătorească, să nu conceapă copii, să nu învețe”.

Eroii cărții vorbesc despre suferințele și problemele pe care le întâmpină zilnic.

”Viața lor e foarte complicată: nu sunt acceptați la serviciu, nu au condiții pentru a se deplasa ușor și în siguranță pe străzi, nu există condiții adecvate pentru copiii cu nevoi speciale în instituțiile de învățământ”.  

Cu toate acestea, o parte dintre persoanele cu necesități speciale reușesc să aibă succese în viața personală și profesională.

”Sunt poeți, artiști, redactori sau antreprenori. Au reușit datorită credinței în forțele proprii, atitudinii pozitive față de viață. Greutățile și reticența societății îi motivează”.

Mai multe detalii despre viața persoanelor cu nevoi speciale, care au reușit în viață, aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0