Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Cimișlia Dansează" ! Oare de ce ?

© Sputnik / OsmatescoIvan Cornescu
Ivan Cornescu - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Cornescu, unul dintre cei mai non-conformiști coregrafi din țară a dezvoltat pe parcursul mai multor ani o mișcare socială inedită, intitulată "Cimișlia Dansează". Scopul proiectului este promovarea dansului în societate iar oamenii să danseze nu oricum ci frumos, estetic, după mai multe rigori coregrafice.
"Cimișlia Dansează" ! Oare de ce ?

Absolvent AMTAP dar și mai multor școli de specialitate, Ion Cornescu, este conducătorul artistic al ansamblului Europa. Pe parcursul anilor acesta a mai antrenat și formația California. "Consideră că fiecare generație de dansatori trebuie să aibă o denumire specifică pentru a le oferi mai multă personalitate. 
Trebuie să dansăm corect indiferent de eveniment sau context. Mișcările trebuie să fie corecte. Dansul este o artă care oferă dispoziție, o știință care ne învață cum să percepem muzica", a declarat coregraful.

Invitatul emisiunii matinale a mai menționat că ține foarte mult la orașul Cimișlia și își dorește ca toți locuitorii să fie parte al acestui proiect. Este ceva care îi reprezintă. Ansamblul Europa pe care îl conduce  la moment a fost apreciat în mai multe țări câștigând mai multe mențiuni și diplome la concursurile internaționale. 

"Consider că orice trupă de dans trebuie obligatoriu să-și concentreze atenția asupra competițiilor și nu asupra programelor festive. Nu reușești dacă încerci să faci ambele. Avem multe rezlutate bune și cred că am făcut foarte multe pentru a promova dansul în zonele rurale", a declarat Ion Cornescu. 

Deasemenea coregraful a fost și participantul talk-show-ului Câmpul Minunilor, condus de arhicunoscutul prezentator rus, Leonid Iacubovici. Motivul pentru care a participat a fost promovarea proiectului Cimișia Dansează. Antrenorul de dans a menționat că a fost susținut financiar de Consiliul Raional Cimișlia pentru a face deplasarea la Moscova.  

Fluxul de știri
0