Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cele mai frecvente greșeli comise de părinți în alimentația copiilor

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Gavriliță
Lucia Gavriliță - Sputnik Moldova
Abonare
Consultantul în alimentație, Lucia Gavriliță, a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre greșelile părinților în alimentația copiilor
Cele mai frecvente greșeli comise de părinți în alimentația copiilor

Consultantul în alimentație, Lucia Gavriliță, a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre greșelile părinților în alimentația copiilor

În fiecare an, 400 de mii de copii sunt diagnosticați cu supraponderabilitate și obezitate pe continentul european.Tendința există și în Republica Moldova, unde aproximativ 4000 de minori au exces de greutate.  Despre combaterea obezității infantile a vorbit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Lucia Gavriliță, consultant în alimentație.

Educația pentru o alimentație sănătoasă trebuie să înceapă din copilărie, spune Lucia Gavriliță. Un copil care mănâncă sănătos în primii ani de viață, se va alimenta sănătos întreaga viață.

Cea mai frecventă greșeală, admisă de părinți în alimentația copiilor, este combinația neadecvată a produselor alimentare.

”Deseori, după o masa copioasă, copiii sunt tentați să mănânce câte un fruct. În interacțiunea cu mâncarea, fructul este greu digerat și produce alcool.  Această combinație afectează ficatul.  Fructul după masă este interzis, trebuie consumat între mese”.

De asemenea, nesănătoasă este și combinarea produselor bogate în proteine cu cele care conțin carbohidrați.

”Nu trebuie combinată carnea sau peștele cu cartofi, orez, năut.  Carnea trebuie consumată doar cu crudități”.

Probleme de sănătate provoacă și apa, dacă este consumată în timpul mesei.

”Apa trebuie băută înainte de masă sau după masă, peste o oră. Apa diluează sucul digestiv, fapt care încetinește procesul de digestie a alimentelor. Ca urmare, pe termen de lungă durată, pot apărea probleme gastrointestinale”.

Detalii despre alimentația sănătoasă a copiilor aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0