Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Arta comunicării – cheia succesului personal și profesional

© Sputnik / OsmatescoLudmila Andronic
Ludmila Andronic - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ludmila Andronic, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în comunicare, a discutat despre arta și eficiența comunicării, care este una dintre cele mai importante abilități pe care le puteți deprinde, dar cu toate acestea adesea nu toți îi acordă suficientă atenție sau dedicare.
Arta comunicării – cheia succesului personal și profesional

Pentru Ludmila Andronic arta comunicării înseamnă înțelepciunea de a spune cuvintele potrivite la momentul potrivit. Pentru a dobândi această înțelepciune trebuie să antrenați capacitatea de a anticipa și de a fi întotdeauna cu o frază potrivită la timpul potrivit. Ludmila Andronic a oferit îndrumări esențiale pentru o comunicare eficientă în studioul Radio Sputnik Moldova.

"Nu poți să fii un comunicator bun fără să-ți fie interesanți cei cu care vorbești. În același timp, uneori, să știi să comunici înseamnă să taci atunci când alții o iau razna, atunci când argumentele logice nu pot să convingă ideile altora", a accentuat Ludmila Andronic.

Specialistul în domeniul comunicării spune că o greșeală frecventă pe care o comit oamenii în procesul de comunicare este faptul că nu accpetă și nu respectă opinia celor cu care poartă o discuție "atunci când orice opinie o tratezi precum o ofensă personală, ajungi să nu mai știi să comunici", spune ea.

Ludmila Andronic menționează că ascultarea este un aspect important al comunicării, dar care de multe ori nu este luat în consideraţie.

"Trebuie să ascultați omul atent, pentru că ascultarea este jumătate din răspuns. Totodată, mulți gândesc că dreptatea este mereu de partea lor. În comunicare există și dreptate și adevăr. Poți să ai dreptate, dar să nu fie adevărat", a spus invitata.

Mai mult decât atât, Ludmila Andronic a menționat că arta comunicării înseamnă să vorbești despre lucruri complicate pe înțelesul tuturor. Să traduci dintr-un limbaj profesionist, într-un limbaj cotidian.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0