Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Preferi să cumperi un automobil second hand adus de peste hotare? Vezi cum ești mințit

© Sputnik / Miroslav RotariConstantin Mihalachi
Constantin Mihalachi - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți moldoveni optează pentru automobile noi. Care sunt riscurile dacă te aventurezi să cumperi un automobil la mâna a doua.
Preferi să cumperi un automobil second hand adus de peste hotare? Vezi cum ești mințit

Tot mai mulți moldoveni cumpără mașini noi. Numai anul trecut, cifra mașinilor noi vândute s-a majorat cu 30% comparativ cu 2016, iar în acest an se așteaptă o creștere cu aproximativ 12% comparativ cu 2017, arată cifrele oficiale.

Experții auto au o explicație pentru cererea mare de mașini noi. Potrivit lor, concurența de pe piața auto și experiențele mai puțin plăcute ale moldovenilor cu mașinile cumpărate la a doua mâna sunt principalii factori care stimulează vânzarea mașinilor noi.

„Mulți moldoveni s-au fript la propriu cu mașinile aduse de peste hotare. O mare parte dintre mașinile aduse de peste hotare au kilometrajul dat înapoi sau au fost implicate în accidente, care sunt "mușamalizate". Majoritatea din ele au probleme, probleme care sunt ascunse cumva. Iar mulți moldoveni s-au săturat să stea prin service auto, fiindcă asta înseamnă timp și bani.”, spune Constantin Mihalachi, jurnalist auto și redactor-șef al celui mai citit blog auto din Moldova.

Și concurența dintre dilerii auto duc la apariția mai multor oferte bune la procurarea unui automobile noi.  

„Trebuie să recunoaștem că piața din Republica Moldova este mică, iar concurența și oferta este foarte mare. Asta îi face pe dilerii auto să vină cu oferte atractive. De exemplu, la noi în țară putem găsi mașini noi din salon și cu 10 mii de euro”, adaugă Constantin Mihalachi.

Potrivit experților, numai anul acesta, cifra mașinilor noi vândute va ajunge la 5000. Aceasta reprezentând doar 20% din numărul total al mașinilor aduse în țară.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0