Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O instanță din Moscova a prelungit cu trei luni arestul Carinei Țurcan

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaКарина Цуркан
Карина Цуркан - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Lefortovo din Moscova a prelungit, până în data de 14 februarie, arestul fostului membru al conducerii companiei "Inter RAO" Carina Țurcan, care a fost acuzată de spionaj.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Vineri Judecătoria Lefortovo din Moscova a decis prelungirea arestului Carinei Țurcan, care deține cetățenia Republicii Moldova, până în data de 14 februarie 2019. Fosta membră a conducerii companiei "Inter RAO" se află în izolator fiind acuzată de spionaj. Dar fiind că dosarul are girul "secret", ședințele instanței se desfășoară u ușile închise.

НАТО - Sputnik Moldova
Rusia
Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan în favoarea NATO

Carina Țurcan este acuzată de spionaj în favoarea Republicii Moldova. Și anume că din 2004 a furnizat serviciilor speciale moldovenești informații despre activitatea companiilor rusești din domeniul energetic.

Potrivit anchetei, în aprilie 2015, Țurcan a obținut versiunea electronică a proiectului unui document elaborat de Ministerul rus al Energeticii privind unele aspecte ale activității unor companii pe plan internațional. Potrivit acuzării, în septembrie 2015 ea a transmis acest document unui serviciu de informații din Republica Moldova.

Avocatul Carinei Țurcan a spus că experții Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse consideră că informațiile din acest document secret taină de stat. Carina Țurcan susține însă că este nevinovată.

Рассмотрение жалобы на арест К. Цуркан - Sputnik Moldova
Rusia
Serviciul Federal de Securitate a anunțat acuzațiile aduse Carinei Țurcan

Presa din Rusia a scris făcând trimitere la surse organele de drept că moldoveanca a participat la proiecte de livrare a energiei electrice din Rusia în Ucraina, iar din Ucraina în Crimeea în anii 2014-2015.

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse o suspectează pe fost membră a administrației "Inter RAO" o suspectează că ar fi transmis informații cu caracter închis serviciilor speciale din România, care est membră a Uniunii Europene și NATO. Ea mai este acuzată că ar fi livrat informații privind construcția în Turcia a stației atomo-electrice Akkuyu.

Fluxul de știri
0