Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De temut: Peste 240 de aeronave Boeing din lume ar avea senzori defecți

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaBoeing 737
Boeing 737 - Sputnik Moldova
Abonare
Accidentul recent al aeronavei indoneziene Boeing 737 a forțat grupul Boeing să analizeze mai atent problemele dispozitivelor de comandă a aeronavelor.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Problemele cu senzorii ar putea afecta 246 de aeronave Boeing 737 Max din întreaga lume, se menționează într-o declarație a Administrației Federale a Aviației din SUA, o copie a căreia a fost obținută de Sputnik.

"Boeing a emis un buletin de serviciu pentru operatorii de aeronave. Producătorul de aeronave explică procedura care trebuie urmată în cazul în care senzorii transmit date eronate referitor la unghiul de atac al aeronavei, ceea ce poate face ca sistemul să provoace o scufundarea pentru a evita o oprire ipotetică", se arată în declarație.

Кадры с места крушения Boeing 737 в Индонезии - Sputnik Moldova
Video
Imagini de la locul prăbușirii aeronavei Boeing 737 în Indonezia - video

"Această situație afectează 246 de aeronave din întreaga lume, inclusiv 45 la companiile americane Southwest American (Airlines) și United Airlines", se mai menționează în comunicat.

Avionul care a efectuat zborul JT610, operat de Lion Air cu destinația Pangkal Pinang, a plonjat cu viteză mare în Marea Java la mai puțin de o jumătate de oră după ce a decolat de la Jakarta, pe 29 octombrie. Această scufundare inexplicabilă a ucis 189 pasageri și membri ai echipajului.

Potrivit rezultatelor preliminare ale investigației, cauza acestui accident ar fi fost datelor eronate ale vitezometrului și senzorilor de incidență, denumiți și senzorii AOA care asigură unghiul de zbor al dispozitivului și sunt potențiali avertizori de oprire.

Fluxul de știri
0