Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șef din Guvernul de la Chișinău i-a surprins cu o vizită inopinată pe subalterni

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaVitalie Vrabie a inspectat șantierul de construcție a noii zone de control vamal de la Sculeni
Vitalie Vrabie a inspectat șantierul de construcție a noii zone de control vamal de la Sculeni - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Serviciului Vamal a inspectat șantierul de construcție a noii zone de control vamal de la Sculeni.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a mers la Sculeni pentru a inspecta mersul lucrărilor de construcție a noii zone de control vamal (ZCV), care se va afla la circa 200 de metri distanță de postul de frontieră.

Serviciul Vamal anunță într-un comunicat de presă că, odată cu darea în exploatare a noii ZCV, majoritatea formalităților de control și vămuire a mărfurilor se vor efectua aici, fapt ce va elimina staționările de autocamioane, șirul cărora, în cazul unui flux sporit, poate ajunge până în localitate.

”Asta deoarece, vama de la Sculeni se numără printre cele mai tranzitate posturi de frontieră, fiind traversată, săptămânal, de circa 1 800 de autocamioane”, potrivit Serviciului Vamal.

Vitalie Vrabie a discutat cu responsabilii de proiect și a convenit cu aceștia modalitatea de amplasare a principalelor elemente de infrastructură. Șeful Vămii a solicitat să  fie urgentate lucrările, astfel încât noua zonă de control vamal să fie funcțională începând cu primăvara anului viitor.

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaVitalie Vrabie a inspectat șantierul de construcție a noii zone de control vamal de la Sculeni
Un șef din Guvernul de la Chișinău i-a surprins cu o vizită inopinată pe subalterni  - Sputnik Moldova
Vitalie Vrabie a inspectat șantierul de construcție a noii zone de control vamal de la Sculeni

Urgentarea dării în exploatare a respectivei ZCV este condiționată și de inițierea reconstrucției capitale a postului de frontieră Sculeni, care, deși va rămâne funcțional pe perioada lucrărilor, totuși, își va reduce din capacitatea de perfectare.

Conform proiectului, noua ZCV se va întinde pe o suprafață de 0,67 ha, ceea ce va permite amenajarea unui lot pentru staționarea a circa 50 - 60 de autocamioane.

La 29 decembrie 2017, un asemenea obiect de infrastructură a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de autocamioane. Construcții similare sunt preconizate și în proximitatea posturilor vamale Giurgiulești și Costești.

Fluxul de știri
0