Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stare de alertă: Pericol de intoxicație cu mercur într-o grădiniță - Video

© PixabayTermometru cu mercur
Termometru cu mercur - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii au intervenit într-o grădiniță unde au fost sparte mai multe termometre de mercur.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. În după amiaza zilei de 7 noiembrie, angajații IGSU au fost alertați la o grădiniță de pe strada Nicolae Costin din Capitală, după ce mai multe termometre cu mercur s-au spart. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:58.

Porumb - Sputnik Moldova
Societate
Avertizarea salvatorilor după cazul de intoxicație cu insecticide la Cantemir

La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul. Potrivit IGSU, pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart.

În  încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe este necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația, dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc.

Autoritățile sunt în alertă: Detalii privind cazul de intoxicație mortală la Cantemir>>>

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Fluxul de știri
0