Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Dudnic: Iată de ce gările auto trebuie concesionate

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Dudnic
Corneliu Dudnic - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat Corneliu Dudnic susține intenția Guvernului de a renova cele 30 de gări și stații auto în baza unui parteneriat public-privat.
Dudnic: Iată de ce gările auto trebuie concesionate

Gările auto din țară trebuie concesionate, spune Dudnic, pentru a elimina schemele de corupție din acest sector. Deputatul  a explicat în studioul radio Sputnik Moldova de ce statul ar trebui să dea în mâini private stațiile auto.

"Dacă va veni un partener privat, se vor reduce simțitor riscurile de corupție. La ora actuală avem o situație nu prea plăcută când cele mai multe tichete sunt vândute în afara caselor autogării, unde șoferii se înțeleg tacit cu pasagerii care stau în afara gării pentru a-i transporta. Sunt convins că și prețurile pentru călătorii nu se vor majora brusc așa cum consideră unii, în cazul în care va veni un investitor privat”, a spus Corneliu Dudnic.

Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție instrumentează un dosar pornit la începutul anului 2018, în care mai mulți funcționari ai întreprinderii „Gările și stațiile auto” sunt învinuiți de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia se colectau milioane de lei de la șoferi pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul traficului de pasageri.

Autor Eduard Maciac

 

 

 

 

Fluxul de știri
0