Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Anunțul experților imobiliari: Ce se va întâmpla cu prețul la apartamente

© Sputnik / Rodion ProcaOleg Luchian
Oleg Luchian - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Expert imobiliar: în următoarele luni vor fi date în folosință mai multe blocuri de locuințe. Vezi cum va fi influențată piața imobiliară.
Anunțul experților imobiliari! Ce se va întâmpla cu prețul la apartamente

Sfârșitul anului ar putea aduce și prețuri mai mici la apartamentele din Chișinău. Expertul imobiliar Oleg Luchian spune că în următoarele luni urmează să fie date în folosință mai multe blocuri de locuințe, fapt ce va duce la o micșorarea prețului la apartamente.

„La sfârșitul anului s-ar putea să asistăm la o micșorare a prețului la apartamente. Asta, datorită faptului că pe la sfârșitul anului urmează să fie date în folosință noi blocuri de locuințe. Va fi o ofertă destul de mare, respectiv, și prețul se va micșora, deoarece prețurile depind de concurența de pe piața. Cu cât mai multe blocuri de locuințe sunt date în folosință, cu atât oferta este mai mare, iar prețul este mai mic”, a declarat Oleg Luchian în studioul Radio Sputnik Moldova.

Și asta, după ce în perioada august-septembrie, prețul apartamentelor s-a majorat cu 1,3%. Cert este că cele mai solicitate apartamente sunt cele din sectoarele Centru și Botanica. Sectoare în care și prețul per metru pătrat este mai ridicat, spune expertul imobiliar.

„Cele mai întrebate apartamente sunt cele din Centru, Botanica, Râșcani, după care urmează Buiucani și Ciocana. Desigur, și prețurile variază în funcție de sector. Cele mai scumpe apartamente, per metru pătrat, sunt cele din Centru, iar pe ultimul loc - cele din Ciocana. Prețul lor variază între 500 și 650 de euro per metru pătrat”, a adăugat Oleg Luchian.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2017 au fost date în folosință peste 9200 de locuințe, apartamente și case individuale de locuit. Cifra este cu 35% mai mare comparativ cu 2016. Și în primele cinci luni ale acestui an, companiile de construcții au dat în folosință aproape 2500 de locuințe.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0