Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vameșii au rămas mască: Ce au găsit în bagajele unui moldovean care revenea în țară

CC0 / Pixabay / SpencerWing / Аэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Este greu de imaginat, dar moldoveanul a încercat să introducă ilegal în țară peste cinci kilograme de bijuterii.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. A fost contracarată una dintre cele mai importante încercări de contrabandă cu articole din metale prețioase din ultima perioadă. Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au confiscat peste o mie de bijuterii din argint cu titlul 925.

Potrivit Serviciului Vamal, cele 1162 de articole din argint (834 de pandantive și 328 de lănțișoare), cu greutatea totală de 5 310 g, au fost descoperite în bagajul unui moldovean care revenea în Moldova. 

”Lotul a fost reținut pentru continuarea cercetărilor, iar bărbatul – documentat pentru tentativa tăinuirii de la controlul vamal a unui lot comercial de bunuri”, precizează Vama într-un comunicat.

Instituția precizează totodată că aceasta este deja al doilea caz de contrabandă cu bijuterii înregistrat pe parcursul săptămânii trecute după ce, în data de 30 octombrie, vameșii de la Giurgiulești au confiscat circa jumătate de kilogram de articole din metale prețioase. Bunurile erau ascunse în torpedoul unui autoturism, condus de către o locuitoare a orașului Cahul.

Fluxul de știri
0