Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: În pofida concurenței neloiale, respectăm regulile de joc pe piața armamentelor

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul de la Kremlin a făcut o serie de declarații importante la ședința de azi a Comisiei pentru problemele colaborării tehnico-militare cu alte state.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Rusia este un jucător responsabil pe piața de desfacere a armelor, a subliniat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: În prezent se decide cum va fi lumea de mâine

”Noi respectăm cu strictețe normele și principiile internaționale în acest domeniu. Livrăm arme și echipamente doar în interese de securitate, apărare și luptă cu terorismul. În fiecare caz aparte evaluăm detaliat situația și pronosticăm dezvoltarea ei într-o regiune sau alta a lumii. Totodată, contractele bilaterale pe care le semnăm nu sunt îndreptate în niciun caz împotriva unor terțe țări, împotriva intereselor securității lor”, a spus șeful de stat.

Conform președintelui rus, un element nou în acest domeniu este licențierea producției de arme pe teritoriul statelor partenere, precum și participare specialiștilor din aceste țări la elaborarea noilor modele.

”Vom continua să urmărim cu atenție tendințele pieței mondiale de arme, propunând noi forme de colaborare, flexibile și comode. Este cu atât mai important în condițiile actuale, când concurenții recurg la metode neoneste: exercită presiuni asupra cumpărătorilor, îi șantajează, inclusiv cu aplicare măsurilor de sancționare cu tentă politică, pentru a le impune tehnica lor militară, chiar dacă ea est mai scumpă și mai puțin performantă decât a noastră”, a accentuat Putin.

Fluxul de știri
0