Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin și Trump vor schimba formatul negocierilor din cauza președintelui francez

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaPutin și Trump
Putin și Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și Donald Trump sunt nevoiți să schimbe formatul întrevederii la solicitarea președintelui francez, Emmanuel Macron.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Formatul întrevederii de la Paris dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologului său american, Donald Trump, va fi modificat la solicitarea liderului francez Emmanuel Macron, anunță publicația Kommersant, cu referință la o sursă diplomatică.

Potrivit sursei citate, liderul francez este îngrijorat de faptul că negocierile dintre cei doi șefi de stat ar putea capta atenția mai mult decât toate evenimentele planificate pe subiectele de bază – o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Poutine et Trump au sommet d'Helsinki - Sputnik Moldova
Politică
Peskov este sigur că Putin se va întâlni cu Trump la Paris

„Emmanuel Macron a solicitat Moscovei și Washingtonului să nu desfășoare negocieri în format deplin la Paris, pentru a nu “eclipsa” evenimentele planificate de Palatul Élysée”, menționează sursa.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, anunțase că Putin și Trump urmează să se întâlnească la Paris, însă discuțiile vor fi “în picioare”, din cauza formatului evenimentului.

Ultimele discuții bilaterale între Putin și Trump au avut loc în iulie, la Helsinki. Până atunci, cei doi lideri s-au întâlnit în marja unor evenimente internaționale: summitul G20 de la Hamburg din iulie 2017 și summitul CEAP din Da Nang, în noiembrie a aceluiași an.

Fluxul de știri
0