Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important! Ce se va întâmpla cu piața imobiliară în următorii ani

© Sputnik / Miroslav Rotariдом
дом - Sputnik Moldova
Abonare
Intenționezi să-ți cumperi un apartament? Vezi ce se va întâmpla cu prețurile la locuințe în următorii ani.

Tot mai multe locuințe noi sunt date în folosință de companiile de construcție. Potrivit Biroului Național de Statistică, numai anul trecut au fost date în folosință peste 9200 de locuințe, apartamente și case individuale de locuit. Cifra este cu 35% mai mare comparative cu 2016. Și în primele cinci luni ale acestui an, companiile de construcții au dat în folosință aproape 2500 de locuințe.

Numărul blocurilor de locuințe date în exploatare nu trebuie să-i îngrijoreze pe cei care vor să-și vândă apartamentul și nici nu trebuie să-i bucure pe cei care așteaptă micșorări de prețuri. Expertul imobiliar Oleg Luchian spune că sfârșitul anului ar putea aduce și prețuri mai mici la apartamentele din Chișinău, doar că aceste micșorări vor fi neînsemnate.  

„La sfârșitul anului s-ar putea să asistăm la o micșorare a prețului la apartamente. Asta, datorită faptului că pe la sfârșitul anului urmează să fie date în folosință noi blocuri de locuințe. Va fi o ofertă destul de mare, respectiv, și prețul se va micșora, deoarece prețurile depind de concurența de pe piața. Cu cât mai multe blocuri de locuințe sunt date în folosință, cu atât oferta este mai mare, iar prețul este mai mic”, a declarat Oleg Luchian în studioul Radio Sputnik Moldova.

Și asta, după ce în perioada august-septembrie, prețul apartamentelor s-a majorat cu 1,3%.

Cert este că cele mai solicitate apartamente sunt cele din sectoarele Centru și Botanica. Sectoare în care și prețul per metru pătrat este mai ridicat, spune expertul imobiliar.

„Cele mai întrebate apartamente sunt cele din Centru, Botanica, Râșcani, după care urmează Buiucani și Ciocana. Desigur, și prețurile variază în funcție de sector. Cele mai scumpe apartamente, per metru pătrat, sunt cele din Centru, iar pe ultimul loc - cele din Ciocana. Prețul lor variază între 500 și 650 de euro per metru pătrat”, a adăugat Oleg Luchian.

La ce trebuie să atragem atenția atunci când procurăm un apartament, dar și ce se va întâmpla cu prețurile la locuințe în următorul an, experțul imobiliar Oleg Luchian și expertul economic Viorel Gârbu au explicat în cadrul emisiunii „Obiectiv” de la Radio Sputnik Moldova. Vedeți VIDEO atașat. 

Autor: Silvia Zavadovschi
Fluxul de știri
0