Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poveste uluitoare: Un elev de 15 ani este suspectat că ar fi un refugiat de 30 de ani

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaȘcoală, elevi - Imagine Simbol
Școală, elevi - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
“Elevul de 15 ani” al unei școli din Marea Britanie, refugiat din Iran, este suspectat că ar avea în realitate 30 de ani.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Conducerea unei școli din Marea Britanie a expediat o solicitate Ministerului Afacerilor Interne după ce părinții unor elevi s-au plâns pe un migrant de 30 de ani, care vine la ore împreună cu copiii lor, scrie The Telegraph.

Primii care au atras atenția la elevul care nu corespunde cu vârsta declarată au fost copiii. În opinia lor, noul coleg, venit din Iran, este cel puțin de două ori mai în vârstă decât elevii de 15 ani.

Mariana Pîrțac - Sputnik Moldova
Scutirea de teme pentru acasă: Ce rezultate la învățătură obțin elevii

“Judecând după poză, acesta ar avea mai mult de 30 de ani. Cum e posibil ca un individ ca el să învețe, să comunice și să meargă la cantină împreună cu copiii noștri, dându-se drept un adolescent?”, citează publicația declarația mamei unuia din elevi. Potrivit ei, “elevul” vorbește prost engleza și comunică prost cu profesorii. Femeia este îngrijorată că acesta ar putea încerca să intre într-o relație cu fetele minore.

Elevul din Iran, care declară că are 15 ani, a fost înmatriculat în școala din Ipswich în luna septembrie. Acesta a venit în Marea Britanie în calitate de refugiat, fără pașaport și alte documente care i-ar putea atest vârsta. În astfel de cazuri, vârsta persoanei este stabilită de colaboratorii serviciului de migrație și asistenți sociali, precizează The Telegraph.

În prezent, potrivit administrației școlii, elevul suspect nu mai vine la ore, iar MAI anchetează cazul.

Fluxul de știri
0