Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Află în ce țară polițiștii refuză să dea amenzi șoferilor

© REUTERS / Eric VidalPoliția belgiană - Imagine Simbol
Poliția belgiană - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Polițiștii belgieni anunță că nu vor mai da amenzi șoferilor drept formă de protest față de reforma poliției.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Membrii “Mișcare pentru Unificarea Poliției” (Police Unifying Movement), care reunește aproximativ 22 de mii de polițiști belgieni refuză să mai dea amenzi șoferilor în perioada 1-15 noiembrie pentru încălcarea regulilor de circulație, preferând să poarte discuții profilactice despre importanța respectarea legii.

Potrivit paginii oficiale pe Facebook, acțiunea de protest No Money (Fără bani) își propune să atragă atenția autorităților asupra cererilor polițiștilor. Aceștia sunt nemulțumiți, în special, de reforma din anul 2001, prin care poliția a fost divizată în cea federală și locală.

Primaria Municipiului Pitesti - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Un recidivist, pus la pământ de polițiști - Video

"Ideea constă în lipsirea statului de resurse pentru că nu vrea să ne asculte", spune unul din organizatorii acțiunii, Pascal Rombaux.

Pe 15 noiembrie, participanții la această campanie se vor reuni Piața Mare din Bruxelles (Gand Place), pentru a-și exprima nemulțumirea față de reforma poliției.

De asemenea, autorii acțiunii și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea sindicatelor polițiștilor, au transmis revendicările lor ministrului Afacerilor Interne și liderilor fracțiunilor politice din parlamentul federal al Belgiei.

“Președinții unor fracțiuni au acceptat să se întâlnească cu noi, însă ministrul nu a reacționat în niciun fel”, spune Rombaux.

Fluxul de știri
0