Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: Exporturile de arme bat recordurile în acest an

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaRosoboronexport
Rosoboronexport - Sputnik Moldova
Abonare
În 2018, Rosoboronexport a furnizat arme și echipament militar în peste 40 de țări și a încheiat peste 1100 contracte în valoare de aproape 19 miliarde de dolari, ceea ce înseamna cu un sfert mai mult decât în anul precedent, potrivit unei declarații a agenției.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Cu ocazia aniversării a 18 ani de la înfiinţare, agenția rusească de export de arme Rosoboronexport, care aparține companiei rusești Rostec, a făcut un bilanț al activităților sale de la înfiinţarea sa.

Nucléaire - Sputnik Moldova
Rusia
Marile puteri nu vor semna Tratatul privind armele nucleare

„În 18 ani, Rosoboronexport a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de arme şi echipamente militare şi a atins niveluri record. Astăzi, Rusia ocupă locul doi în lume în ceea ce priveşte cooperarea militar-tehnică. Registrul de comenzi al Rosoboronexport depăşeşte 50 de miliarde de dolari [peste 43 de miliarde de euro], iar volumul total al livrărilor a depășit 150 de miliarde de dolari [peste 130 de miliarde de euro]”, a declarat directorul executiv al companiei Rostec, Serghei Tchemezov, într-un comunicat publicat pe site-ul Rosoboronexport

Cifrele pentru anul curent sunt, de asemenea, importante și dovedesc faptul că Rosoboronexport continuă să-și consolideze poziția pe piața mondială, a declarat Alexander Mikheev, director executiv al Rosoboronexport.

„Nu cu mult timp în urmă, am semnat cel mai important contract din istoria companiei noastre, cu furnizarea de sisteme de apărare antiaeriene S-400 Triumf în India. În total, în 2018, am livrat arme și echipamente militare în peste 40 de țări din întreaga lume. În același timp, au fost semnate peste 1.100 de contracte în valoare totală de aproape 19 miliarde de dolari [peste 16 miliarde de euro], ceea ce reprezintă cu aproape un sfert mai mult decât cifra de anul trecut”, a afirmat Mikheev.

Potrivit comunicatului de presă, Rosoboronexport a extins catalogul producției sale pe tot parcursul anului și continuă să promoveze în mod activ noi echipamente militare pe piața mondială, printre care sistemele de apărare aeriană Viking și Tor-E2, tancurile plutitoare Sprut-SDM1, proiectele Sarsar şi Karakurt, precum și avioanele de alimentare cu combustibil Il-78MK-90A și avionul pentru transport militar Il-76MD-90A (E).

Fluxul de știri
0