Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce a eșuat lansarea rachetei „Soyuz-FG” în spațiu: Momentul accidentului - Video

© Sputnik / Alexei Filippov / Accesați arhiva multimediaSoyuz-FG
Soyuz-FG - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de anchetă a corporației Roskosmos a explicat de ce racheta Soyuz-FG nu a reușit să ajungă în spațiu.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În timpul zborului rachetei “Soyuz-FG” nu s-a deschis duza pentru înlăturarea blocului lateral al rachetei de prima etapă, a declarat președintele comisiei de anchetă, Oleg Skorobogatov, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul de comandă a zborurilor. Potrivit lui, aceasta a fost cauza accidentului.

Растущая луна - Sputnik Moldova
„Lună artificială” în spațiu: Vezi ce țară ar putea să o lanseze

Incidentul a avut loc după 118 secunde de zbor. Skorobogatov a subliniat că senzorul rachetei ar fi ieșit din funcțiune în timpul asamblării ei la Baikonur.

În timpul lansării, blocul lateral a lovit blocul central și a deschis rezervorul de combustibil, a adăugat el.

Comisia a elaborat recomandări pentru verificarea rachetelor asamblate.

Dezasamblarea și asamblarea lor va fi controlată cu meticulozitate, inclusiv prin fixarea foto și video a tuturor etapelor.

“Au fost identificate două astfel de rachete. Una din acestea se află la o etapă finală de pregătire la Centrul spațial guyanez, iar a doua la cosmodromul Baikonur pentru asigurarea lansării navei spațiale de transporturi Progress”, a menținat Skorobogatov.

Partea rusă a informat deja NASA cu privire la concluziile anchetei. De asemenea, comisia a recomandat efectarea atestării a colaboratorilor Baikonur care se ocupă de asamblarea rachetelor „Soyuz”.

Soare - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Imagini Incredibile: Nimic și nimeni nu a ajuns vreodată atât de aproape de Soare

Pe 11 octombrie a avut loc primul accident din istoria zborurilor spațiale ai Rusiei contemporane. Racheta Soyuz-FG nu a reușit să lanseze în spațiu nava spațială Soyuz MS-10 cu un nou echipaj pentru Stația Spațială Internațională.

La bord se afla rusul Aleksei Ovchinin și americanul Nick Hague.

Aceștia au reușit să se evacueze cu ajutorul unei capsule de salvare.

Roskosmos a dispus înființarea unei comisii de anchetă, fiind intentat un dosar pentru pentru încălcarea regulilor de securitate în timpul lucrărilor de construcție.

Fluxul de știri
0