Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A studiat cavalul în trei săptămâni și a învins la un concurs internațional

© Sputnik / OsmatescoCristi Paslaru
Cristi Paslaru - Sputnik Moldova
Abonare
A studiat cavalul în mai puțin de o lună și a obținut locul trei la un festival internațional de muzică din România. Vorbim despre Cristi Pîslaru, elev al Școlii de Artă din Ialoveni. Tânărul a relatat, în studioul Radio Sputnik Moldova, despre performanța obținută la concurs.
A studiat cavalul în trei săptămâni și a învins la un concurs internațional

Cristi Pâslaru studiază naiul de cinci ani. Despre concurs a auzit doar cu trei săptămâni înainte de desfășurare. La competiție însă trebuia să cânte din caval, un instrument pe care nu-l cunoștea. Încurajat de profesorul său, Cristi Pîslaru a învățat să interpreteze la acest instrument o doină și o horă.

"M-am pregătit foarte mult, iar Sergiu Moșneaga, profesorul meu, m-a ajutat. Am avut concurenți puternici. Pentru prima data am cântat însoțit de orchestră, asta a fost cel mai greu moment", spune Cristi Pîslaru.

În prezent, să studiezi muzica la o școală de arte nu este ușor. În săli nu există condiții adecvate pentru instruirea copiilor, iar părinții trebuie să cumpere instrumentele muzicale. Aceste condiții nu-l descurajează însă pe Cristi Pîslaru.

"Important că nu ne ninge, nu ne plouă. Eu vreau să cânt și să cultiv și altor tineri dragostea față muzică, tradițiile poporului nostru. Vreau sa devin un om integru, să studiez arta, să fac o facultate, să fiu util poporului meu".

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0