Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul lider al Cubei a discutat cu Vladimir Putin la Moscova

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul Cubei, Miguel Díaz-Canel, s-a întâlnit astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei vizite oficiale la Moscova.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele Consiliului de Stat și al Consiliului de Miniștri al Cubei, Miguel Díaz-Canel, l-a invitat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, să viziteze insula în 2019.

“Vizita, pe care ați efectuat-o în Cuba acum patru ani, a devenit o etapă deosebită și un nou pas în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Luând în considerare importanța vizitei dumneavoastră, am vrea să vă invităm, pentru ca în anul 2019, când se vor împlini cinci ani de la acel moment, să efectuați o vizită în Cuba, a spus Miguel Díaz-Canel în cadrul întrevederii cu președintele rus la Moscova.

După cum a comunicat liderul cubanez, în timpul discuțiilor a transmis “un sălut frățesc din partea generalului armatei, Raul Castro”.  Potrivit lui, actuala vizită la Moscova are o însemnătate majoră, odată ce simbolizează continuitatea relațiilor dintre Cuba și Federația Rusă.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: În prezent se decide cum va fi lumea de mâine

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia și Cuba sunt legate prin relații de prietenie și susținere reciprocă.

El a menționat că în ultimul timp se observă o creștere a schimburilor de mărfuri între cele două țări.

“Astăzi vom vorbi despre asta, precum și în detalii despre alte direcții ale cooperării bilaterale”, a spus Putin.

Díaz-Canel se află cu o vizită oficială în Rusia la invitația președintelui Putin. Liderul cubaner a sosit pe 1 noiembrie și se va afla la Moscova până pe 3 noiembrie. Sâmbătă acesta va purta discuții cu prim-ministrul rus, Dmitryi Medvedev.

În cadrul vizitei lui Díaz-Canel , urmează să fie încheiate o serie de contracte, despre care anterior a anunțat vicepremierul rus, Iuryi Borisov, în timpul unei vizite în Cuba. Potrivit lui, partea cubaneză este interesată de contracte în domeniul infrastructurii, în special legate de modernizarea căilor ferate.

Fluxul de știri
0